Sedan 1998 har olivhantering i alla dess former blivit en del av vardagen för Kalamitsi Products. Under alla dessa år har denna högklassiga olja exporterats till
Sverige. En olja som även använts i matlagningsprogrammen i svensk TV. Vad sägs om att ta en liten åktur i syfte att visa er hur det går till att framställa olivolja. Varsågod, häng med på en resa från
oliv till olja.
Olivplockningen påbörjas officiellt den första november. Men sanningen är att man inte börjar plocka förrän de första regnen kommit. Träden är fulla
av damm som samlats under sommaren. Det är näst intill omöjligt att stå ut med detta damm. Men regnen löser problemet.
När sedan plockningen kommit igång så plockar man
varje dag, lördag som söndag, Julafton som Nyårsafton mm ända tills de gröna små älsklingarna är plockade och pressade. Arbetet är både tungt och mödosamt. Men i slutändan är det värt
allt slit eftersom produkten som levereras är förstklassig.